Stránka 1 z 1

Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 19. září, 2012, 12:09 pm
od mint
Na přání Aliby (snad si to pamatuju správně, já už ten recept taky někam založila):

1) na oleji či másle opražím 1 střední cibuli
2) zaliju 0,5 l vývaru (já dávám 1 masox zeleninový)
3) když se to vaří, přisypu 400g hrášku z konzervy (bez nálevu)
4) 10-15 min povařím, mezitím opeču krutonky
5) rozmixuju a když mám chuť a čas, tak i precedím přes hustý cedník
6) podle hustoty přidávám další vroucí vodu (většinou s ní propláchnu cedník) - celkem mi to vychází po přidání asi na 1,3-1,5 l polévky
7) vrátím na plotýnku, prolisuju 3-4 stroužky česneku (máme jen čínský, takže s českým opatrně), přidám 1 lžičku mletého pepře, 1-2 lžičky sušené bazalky, případně sůl - dle slanosti vývaru
8) s kořením ještě pár minut povařím

Pozor, takto je polévka celkem pikantní - pro děti asi míň pepře a česneku!

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 19. září, 2012, 12:27 pm
od bedla
Vypadá to lákavě, zkusím :s9914:

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 19. září, 2012, 12:58 pm
od mint
bedla píše:Vypadá to lákavě, zkusím :s9914:


Až nebezpečně lákavé... hlavně si s ní taky neohoď půlku knihovny jako já :laughingneqw: A podruhý jsem dělala dvojnásobnou dávku a stejně jsme to s DF sežrali na posezení :beg:

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 19. září, 2012, 4:55 pm
od Aliba
Děkuji, děkuji.
Je fakt moc mňam.

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 23. září, 2012, 6:26 pm
od miciqx
časem vyzkouším :o)

jen malý varování - kolegova přítulkyně mixovala hrášek ponorným vařičem tak šikovně, že si ho cákla na ruku a způsobila si těžký popáleniny.. jak je to hustý tak to pěkně na tý ruce drželo a o to víc hřálo..

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 25. září, 2012, 7:41 am
od Andrea
Hráškovou milujeme, dělám ze zmraženého hrášku a je super. Inspiruju se a přidám bazalku. Máte nějaký tip jak opéct krutonky dozlatova aby nenasákly moc tuku ?

Re: Hrášková a bazalkou

PříspěvekNapsal: 0, 25. září, 2012, 8:06 am
od JanaD
Já dělám krutonky tak, že nakrájím chleba na malé kostičky, dám je na plech a šup s nima do trouby (cca 180°C) a počkám až zezlátnou ;)