Suroviny:
150 g bílého jogurtu, 50 ml vody, vanilkový cukr, 30 g cukru krupice, 30 g oleje, špetka soli, 14-15 g droždí, 300 g hladké mouky
Náplň: cukr, může být i vanilkový, mletá skořice, máslo
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na díly (měla jsem jich 5) a z každého uděláme bochánek, který necháme asi 10 minut odpočinout.
Pak vyválíme, potřeme změklým máslem, sypneme cukrem a skořicí a celý ovál nakrájíme na proužky - u jednoho okraje nedořízneme, takže nám drží pěkně pohromadě.
Všechny prameny vezmeme do ruky (shrneme je do dlaně), do druhé ruky vezmeme pevný nerozřezaný konec, celý cop zkroutíme jako při ždímání a stočíme do věnce.
Necháme na plechu nakynout, pak potřeme vejcem, můžeme sypnout plátky mandlí a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 15-18 min)
(Díky máslu, kterým jsme potřeli ovál, se k sobě jednotlivé pramínky úplně nepřilepí a vznikne efektní věneček
osobně těsto dělím na 10 dílů - malé jsou hezčí,z těch 6 dílů jsou fakt dost velké..no jak je kdo zvylký..jinak tu ještě zkusím dát odkaz na stránky,ze kterých to je...ale to se mi asi nepodaří neb jsem PC blb



jo a do pekárky se mi vleze dávka 1,5 velká..kdyby to pro někodo bylo málo jupijaaa