od Aliba » 0, 28. srpen, 2013, 7:06 pm
Trep
Tak u nás taky drogerie není až tak závratná, krom deo, a do myčky, tam nic na víc není - vlastně je moje léčiva a spešl šampony na tu lupénku. I tak prostě mám co dělat, abych z toho nakoupila to jídlo a drogerii.
Takže si právě moc nedovedu představit to ještě rozdělit - jako obálka na jídlo - drogerie a pak obálka na oblečení. Nevím, jestli bych zvládla mít na jídlo a drogerii třeba jen 3800Kč na měsíc a 1000Kč dát do obálky oblečení. Vím, že těch 1000Kč neutratím každý měsíc, ale momentálně jsem ráda, že výjdu s těma penězma na to jídlo a drogerii.
No teď bude boj, až DH oznámím, že potřebuji na dopravný - lítačky, pro mě a Ali - na měsíc je to 580 + 290 a když nepřerušíme tak pak nám daj levnější 550+275Kč.
Teď totiž nebyli potřeba, jsme si došly pešky, nebo si koupily lístek - což nebylo tak často, aby se lítačka oplatila.
To samý kredit na mobil ten nemám už hodně dlouho a Dh si taky nekupuje. má služební, takže když potřebuji něco důležitého, tak mně půjčí služební, jinak nikam nevoláme. Když potřebuji, tak píšu sms z internetu. Benzín, hypotéka, za byt, elektrika, rozhlas televize, pojistky, školka - to jde hned z účtu.
Myslím, že i DH se snaží šetřit, protože, když jsi kupuje náhodou něco on, tak to nejde z peněz co dostanu a tím pádem, když si nic nekupuje, tak to tam zůstává.
Přeplatky taky míváme, nebo daně, ale to většinou pokreje - povinné ručení, popelnice, daň z nemovitosti a jiné poplatky, co se platí jednou za rok. Něco málo zbyde a to se snažíme mít, jako rezervu.
No až budu zas jednou v práci, tak to už bude taky o něčem jiném, ovšem, když budu vědět, že to takhle zvládnem a nijak zatím nestrádáme, tak by se pak dalo pošetřit, když už budem umět kontrolovat rozpočet.
Já osobně si nemyslím, že se máme špatně, ale je to opravdu o tom přemýšlení a plánování - což jsem předtím nepotřebovala, tak to teď ještě neumím, moc dobře.