Tak my máme dva kluky 6 a 4 roky a od jejich ranného dětství zápasíme s jejich bordelářstvím. Teda po kom to ty děti mají, to fakt já zoufalkyně, která se ve třiceti snaží přivést do domu řád pomocí FL, nechápu

Můj muž je na tom s pořádkem a důsledností stejně jako já, s rozdílem, že mu binec nevadí.Důslednost je asi jediné, co na děti platí - vyzkoumáno u kamarádek, jejichž děti mají většinu času hračky na svém místě a nestane se, že na WC najdete kousek lega, v kelímku na zuby koupající se plastové dinosaury, na židli v kuchyni nesedí osm plyšáků- čekají na svačinku, kterou jim mladší syn míchá v kuchyňské misce, vařečkou, jako suroviny plastelínu a zbytek čaje od snídaně. Děti mých kamarádek možná nemají takovou fantazii jako moje děti - což mi neustále zdůrazňuje moje matka, na druhou stranu, moje kamarádky, když jsou večer do ložnice přes dětský pokoj, nemusí nohama opatrně šoupat šlapkama na zemi,ABY:nešláply na lego, nerozkoply stavbu z kostek, nezbořily plastovu zvěř pasoucí se na koberečku, nepoházely autíčka zaparkovaná na parkovišti uprostřed pokoje - a to vše dohromady v jednoum pokojíku 4x3.5m! Moje kamarádky totiž každý večer přinutí svoje děti, aby si všechno pěkně uklidily a ty děti poslechnou. Moje kamarádky nejedou na antidepresivech, děti nemají modřiny ani jiné stopy po mučení, takže předpokládám, že mají v sobě nějakou schopnost, kterou já jsem zřejmě od Boha nedostala.
Na druhou stranu ty moje kluky chápu, že se jim nechce uklízet, prototože pohled na tu změť krámů v nich každý večer musí vyvolávat nutně stejný pocit jako ve mně: zoufalství. Ale díky FL, jsem tento týden vymyslela fintu F - funguje i na mě, co by nezabrala na caparty. Večer jdeme uklízet, já natáhnu budík na deset minut a hoši musí celých deset minut uklízet ze všech sil. Co nestihnou za deset minut, douklízím já nebo muž. Podmínka je , že musí opravdu makat. to časové ohraničení je pro ně stejně zábavné jako pro mě, když mám deset minut na koupelnu

) Většinou zvládnou uklidit úplně všechno a mě těch pár zbylých drobností nepoloží. Všichni si šetříme nervy, slzy, hysteriii, vztekání,vyhrožování, hlasivky! a vůbec všechny negativní emoce, které doma před spaním nemají co dělat. Kuci jsou spokojení, jak mají rychle uklizeno, tatínek je rád že se pořád neřve a JÁ se vznáším na obláčku blaha!!!
Ach jo, to je zase spis. Ale jestli mě někdo teď napíše, že desetiminutovka pro děti už je vynalezená, a že jsem ji nevymyslela já, tak se teda ale strašlivě rozčílím

Miluju hubnutí a ploché břicho.