rozmarýnka píše:Virgi: Nám příspěvek na péči ponechali, i když jsem jim řekla, že dd je úplně samostatná. Ale stačilo jim, že jí musím kontrolovat svačiny (kolik toho jí), být stále na telefonu (abych případně vyzvedla ze školy, či jinde). A uklizeno jsem měla úplně normálně provozně
Já potřebuji kuráž k tomu, abych něco dělala. Jsem schopná sbírat informace a návody a skutek žádný. Teď momentálně se musím dát do šití. Tedy musím = chci. Mám koupené látky na plenky, už i nastřihané. A moc ráda to ušiju. Jen si sednout ke stroji a ŠÍT , ne?
Tak u nás už je to roky pryč, třeba jsou i diagnózy, u kterých to dají automaticky, jako ten diabetes u vás, Rozmarýnko.
My to měli před více než deseti lety v době, kdy byla dcera po operaci páteře, od krku po boky v sádře, poté v ortéze, potřebovala pomoci s téměř vším, nezvládla sama ani na záchod, to jí bylo kolem 5-6 roků. V té době se měnil nějak zákon a způsob posuzování, přišli s formulářem, kde se zaškrtalo, co zvládá, jako - rozsvítí si, zhasne, nají se sama, umyje se, atd. Byl počet bodů, které když se nedosáhly, odejmuli příspěvek a bylo to.
Naším štěstím bylo, že jsme měli mladší dítě a byla jsem doma, nevím, co bychom jinak dělali.
Asi to u vás s tím jídlem, je daleko závažnější, nebo to jinak posuzují. Mi to nevadilo, zvládli jsme to i tak, ale v té době bylo spoustu lidí, opravdu těžce nemocných, kterým to vzali také, myslím, že se to občas objeví ještě dnes, že ten tabulkový systém je k ničemu.