archiv - zvyk na srpen - vaření

Každý všední den tu najdete jeden tip na uklízení. Když si představíte, že tisíc jiných žen dneska uklízí ve skříni v předsíni, možná se dáte zlákat ;-)

Tip pro nováčky: tady začněte, když chcete akci bez teorie :)

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod miciqx » 0, 1. srpen, 2011, 10:30 am

liso, já mám termín až v lednu, ale fakt v posledním měsíci ze mě občas vypadnou takový perly, že se pak fakt divím :o)
a s tím přenášením - mamina mě přenášela asi 14 dní, holt mi v bříšku bylo dobře :o) až se mnou musela seknout o chodník, abych se rozhodla bříško opustit :o) nicméně, nedoporučuju opakovat :D
na tragickej život sem já pes!
Uživatelský avatar
miciqx
 
Příspěvky: 353
Registrován: 0, 22. únor, 2011, 1:17 pm

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod Dagmarka01 » 0, 1. srpen, 2011, 11:04 am

miciqx Vyplatí se dát zmrazit,vždycky z víkendových 2 jídel po porci. Určitě jdou zmrazit omáčka i s masem,přílohu bych nedávala vždycky ji uvaříš a jestli ani to ne tak kamarádky chodily pro obědy do školních jídelen,nebo domovů důchodců.Normálně s kastrůlkama a byly moc spokojený,kolikrát si mohli i vybrat z více druhů.Já vařím i manžovi do práce,ale kor teď v létě ráda zajdu i s prckem na obídek na zahrádku třeba na lososa.Pomůže to a když člověk nestíhá je to moc příjemný.
Dagmarka01
 
Příspěvky: 62
Registrován: 0, 6. prosinec, 2010, 10:42 am

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod grafi » 0, 1. srpen, 2011, 12:15 pm

Před porodem jsem si do mrazáku navařila omáčky - guláš, rajskou, ptáčky... Přílohy jsem buď stíhala sama nebo pomohl manžel. Do mrazáku se dají dát třeba i karbanátky.
Obrázek
Obrázek
grafi
 
Příspěvky: 236
Registrován: 0, 18. září, 2008, 10:30 am
Bydliště: Žatec okres Louny

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod dasa.ryckova » 0, 1. srpen, 2011, 12:17 pm

ahoj Liso tepelně zpracované maso jsme mrazila. Jednalo se ale o hovězí které jsem nejdříve pekla v sáčku a potom ještě chvilku v troubě dusila mrazila jsem ho potom vlastně s tou šťávou tak aby bylo celé ponořené , na chuti se nic nezměnilo, jednalo se o maso k různým omáčkám (rajská, křenová, svíčková) Omáčky jdou samozřejmě taky zamrazit bez jakékoli změny chuti, co se týče předchystámí masa tak smíchat koření s olejem maso potřít a dát zamrazit, jo a taky mám zkušenost se zamražením těsta na bramborové placky a taky to jde jen někdy se stalo že těsto trochu ztmavlo, ale to bylo bramborama na chuti se nic nemění. Z příloh se dá mrazit rýže, knedlíky, těstoviny.
ObrázekObrázek

ObrázekObrázek

ObrázekObrázek
dasa.ryckova
 
Příspěvky: 47
Registrován: 0, 23. listopad, 2008, 9:52 pm
Bydliště: Opava

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod JanaD » 0, 1. srpen, 2011, 12:43 pm

No Liso, než jsem se dostala k odpovědi, ostatní už tu všechno řekli, já mrazím hlavně omáčky a polévky, ale dobré jsou i řízky a již zmiňované karbanátky, když zbyde rýže šup s ní do pytlíku a pak jen rozmrazit a nebo jí dám do plévky místo nudlí, knedlíky si rovnou nakrájím a těstoviny jsou také OK. Hlavně se pak s ničím nemusíš patlat, krájet a tak...já vyndávám ráno když vstanu a do oběda to krásně povolí a jen ohřeji
Uživatelský avatar
JanaD
 
Příspěvky: 944
Registrován: 0, 15. září, 2008, 10:15 am

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod treperenda » 0, 1. srpen, 2011, 9:35 pm

Já už taky mrazila lecos. Nejvíc se mi osvědčilo prostě podusit maso na cibulce, zkrátka jen takovou UHO, která se po rozmrazení dá dochutit čímkoliv a udělat na spoustu způsobů. Taky jsme měli v mrazáku jitrnicový prejt, ve spíži konzervy tuňáka na těstoviny, rybí prsty, atd.
Miluju hubnutí a ploché břicho.
treperenda
 
Příspěvky: 899
Registrován: 0, 22. říjen, 2010, 10:18 am
Bydliště: Lont u Brna :o)

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod Malvína » 0, 2. srpen, 2011, 9:09 am

Na šestinedělí jsem si mrazila téměř všechny jídla, které jsme vařili, - udělala jsem trochu víc a co zbylo, tak šoupla do mražáku - plněné papriky, předsmažený sýr, kus vepřového kolena pečeného, přírodní kuřecí plátek, masovou směs na nudličky, kus koláče - bublaniny nebo základ na lečo - papriky s rajčaty.
Všechno je tak, jak má být.
Uživatelský avatar
Malvína
 
Příspěvky: 425
Registrován: 0, 29. říjen, 2008, 10:05 am

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod Sel » 0, 2. srpen, 2011, 9:42 am

tak s tímhle já problém nemám a nikdy jsem neměla, ale dneska už jsme všichni dospělí a to se vaří přece jenom jinak. Nakupuju jenom podle seznamu, který sepisuju průběžně, protože bych si to stejně nezapamatovala :lol: Do mražáku u nás toho z hotových jídel moc nejde, protože nám to moc nechutná, tak se snažíme mít čerstvé.
Mívám doma dostatečné zásoby všeho, takže večer vytáhnu nějaké maso, ráno kouknu cože to je :D a vařím.
Sel
 
Příspěvky: 400
Registrován: 0, 10. leden, 2009, 5:42 pm

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod virginia » 0, 2. srpen, 2011, 11:45 am

Tady mám problém - hlavně ve smyslu plánování - nemám naplánováno, nakoupeno, vyndáno včas např. maso atd. Tip přišel včas, po příchodu v práce, teď chodím až kolem sedmé, musím vařit na druhý den, manžel má dovolenou a je s dětmi doma. Včera - v sedm začnu přemýšlet, co asi tak udělat...v osm dám dusit uzené na šunkofleky, o půlnoci vyndávám z trouby (mezi tím samozřejmě zevluju, uklízím a odpočívám). Dnes mě čeká totéž a zase nevím.
Ohledně mražených věcí ... se to u nás moc neujalo...nám to moc nechutná a pořád z toho cítím tu mrazákovou příchuť. Ještě max. omáčka, nebo třeba zelí, když zbyde, ale jinak nevím, moc nemrazíme, když zbyde, máme to třeba druhý den k večeři a tak, je nás pět, tak bychom ze zbytků neuživili ani slepici. ;)
A ohledně rychlovek - máme pár jídel, která jsou za pár minut, tak tomu dávám přednost, když je spěch.
Svět nebude zničen těmi, kteří páchají zlo, ale těmi, kteří se na ně dívají, aniž by něco udělali. (Albert Einstein)
Uživatelský avatar
virginia
 
Příspěvky: 435
Registrován: 0, 13. červenec, 2010, 11:48 am

Re: AKTUÁLNĚ - zvyk na srpen - vaření

Příspěvekod Sel » 0, 3. srpen, 2011, 7:04 am

já jsem začala dojíždět za prací, v tu dobu vaří manžel, nebo navařím na 2 dny. Ale od září začne dojíždět i on, tak uvažuji o pomalém hrnci. U nás to dojíždění je nárazové a občasné, tím je to trochu složitější, ale nic neřešitelného.
Sel
 
Příspěvky: 400
Registrován: 0, 10. leden, 2009, 5:42 pm

PředchozíDalší

Zpět na Denní tipy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků

cron