Zizi nám vymyslela na prosinec zajímavý úkol:
Advent 2019 začíná v neděli 1.prosince (tzv. železná neděle). To znamená, že druhá neděle adventní (bronzová) bude 8. prosince 2019, třetí neděle adventní (stříbrná) bude 15. prosince a čtvrtá neděle adventní (zlatá) bude 22. prosince.
Dívčiny, zodpovědně jsem se zamyslela nad zvykem pro adventní období. Napadly mě praktické věci, co se mohou hodit po celý rok, ale ten prosinec by si zasloužil i něco "duchovnějšího", tedy nevím, nakolik jsem schopná toto vymyslet......mně osobně, čím jsem starší, tím víc mi vadí, že se z adventu a Vánoc dělá ryze komerční věc, viz reklamní masáž v televizi, které člověk neujde, vánoční tématika v obchodech nejlépe od konce srpna, snaha obchodníků nám prodat co nejvíce zboží.
Člověk tomu podléhá a přitom o konzum v tomto období vůbec nejde. Lidi se honí, nesmyslně uklízejí, nakupují, blázinec, šílení! Tak se zkusme zamyslet, zvolnit a dobu adventu si prožít, zažít, zklidnit, být na sebe hodnější, setkávat se s lidmi...
Každý má na tu dobu, která nadchází, jiné očekávání. Sezvěte nejužší rodinu a zjistěte, co by si jednotliví členové představovali. Sepište si na papír. Rozdělte si úkoly, aby příprava svátků nebyla naložena jen jednomu členu domácnosti. V každém adventním týdnu neopomeňte setkávání s blízkými, naplánovat si aspoň jednou týdně nějaký hezký zážitek, koncert, divadlo, delší procházku, zkusíme přemluvit kamarádku, aby s námi zašla na vínko. Necháme si ale i čas jenom samy pro sebe.
Což takhle denně si s rodinou sednout a všichni dohromady si povídat...je půlhodina moc, nebo málo?
A já drze dodávám - užijme si nejen Advent, ale i vánoční svátky a dělejme si radost. A pišme - třeba budeme někoho inspirovat!