Ahoj holky, Evulko
já zalévám jen jednou týdně, ale pravda je, že teď když topíme, pořád lítám a kontroluju, jestli není něco přeschlé. Hlavně ty velké ibišky, ty hrozně chlastaj a pak hlídám tu Klívii a Afriku, ty jsou přímo nad topením. Ale orchideje, jen dle štítků jednou týdně a to ještě kolikrát posouvám. Ev: nahoře mám barvu, číslo měsíce kdy začala kvést, u té bílé jsem to zapomněla napsat, pak tam je (správně Bedli) konívka a hromádka s hnojem. Jelikož kvetoucí orchideje jsem měla v úmyslu trochu přihnojit vždy když sedí ve vodě. Buď jim tam trošku kápnu tekutého, nebo stříknu na list. To je otázka pěti vteřin. Ale to nedodržuju až tak přísně. Ještě tam mám kde a kdy jsem ji získala, příp. že byla umřelka za pade

U ostatních kytek hnojím jen tyčinkami dle návodu a ty se dávají nejdřív po třech měsících. Stojí pakatel, zapíchnu, poleju a mám tři měsíce klid.
Jo a zelené ruce fakt nemám, ale jsi hodná. Ani to není umění, kytky potřebují jen světlo, vodu a živiny. Případně nějaký vegetační klid. To, že je světlo strašně důležité jsem podceňovala celý život a pak se vždy divila. Možná je to taky o komunikaci. Já se vždycky smála, když máma říkala, že s nima "mluví" a už je to tu. Nedělám to nahlas, ale prostě se podívám a ona mi řekne, co se děje. Jen je pro mne trochu matoucí ten jejich vegetační klid, trošku mne děsí, přiznám se.