Ahoj holky, které si usnadňujete žehlení tím, že některé věci prostě nežehlíte. Mám u pračky program na snadné žehlení a když prádlo při věšení vytřepu a narovnám, tak ho pak nemusím žehlit. Jenomže mi na něm zůstanou otlaky od kolíčků, tak ho stejně nakonec přejedu žehličkou. Jak toto řešíte? Napadlo mě věšet trička při sušení na ramínka, ale nemám tolik ramínek a navíc mi zase někdy zůstanou na ramenou vyboulené konce ramínek.
Já teda už nevěším, ale než jsme pořídili sušku, tak jsem všechno oblečení věšela obráceně a kolíčky upevnila do švů. Konkrétně trika jsem věšela límcem nahoru na 4 kolíčky - 2 na vnější ramenní šev a 2 na vnitřní. Pak jsem neměla problém s otlačeným místem na oblečení.
treperenda píše:Já se snažím kolíčkovat co nejvíc v kraji, až ve švu, aby to nebylo moc vidět a problém s otlaky jsem vyřešila tak, že je prostě ignoruju!
stačí látku na místě otlaku natáhnout všemi směry + věšet šikovně, chytat ve švu co nejvíc v kraji (včera jsem sušila venku 4 pračky a žehlit budu jednu košili, je z blbé látky - vím, že FL říká 1 pračku denně, ale to bych musela sušit doma a žehlit = výjimka se připouští )
Tak já jelikož peru vše na ruby, tak když jsou otlaky, tak jsou vlastně uvnitř a pak po vyžehlení je to ok. Žehlím, jak sesbírám, takže je to furt na ruby, otočím až když je vyžehlené a složím. Jo a taky co jsme si koupila, takové velké kolíčky, tak po nich jsou otlaky daleko menší, než po klasickejch.
Věci, které nechci žehlit narovnám a pověsím naruby tak, abych kolíčky dala do podpaží. I když tam pak asi otlaky nějaké zbudou, nejsou v podpaží vidět (nebo mě osobně tam vadí méně, než uprostřed trička nebo dole). Zakolíškuji vlastně v tom švu a ještě k tomu v podpaží (pod rukávem).