Stránka 1 z 1

Burgenlandské rohlíčky

PříspěvekNapsal: 0, 20. prosinec, 2015, 8:40 pm
od Zizi
Mě hrozně moc zaujal způsob tvoření těch rohlíčků. První roládku jsem udělala moc velkou v průměru, takže to spíš byly rohlíky, než rohlíčky, ale na "funkci", tedy chuť, to nemělo vliv.
Těsto jsem rozválela na pečicím papíře, celé těsto se rozdělí na čtvrtiny a dělají se 4 roládky zvlášť, trošičku se lepilo, tak jsem to poprášila moukou, a pomocí toho pečicího papíru jsem tu roládku zabalila a "utáhla", aby byla pevná. Vykrajovala jsem skleničkou o stejném průměru, jako se podaří roládka a pak jsou ty rohlíčky hezky úhledné. Vnější strana rohlíčku se tím vykrojením zatáhne, z vnitřní ta náplň během pečení trošku vyteče a to je právě to hezký a zajímavý.

400g polohrubé mouky
20 g kvasnic
60 ml mléka na vzejití kvásku
2 lžičky kryst. cukru na vzejití kvásku
3 žloutky
250g másla
špetka soli (kynuté těsto potřebuje trošku soli)

vypracovat těsto, nechat trošku nakynout, 30 minut cca
rozdělit na 4 díly, každý díl zvlášť rozválet na obdélník, naplnit, smotat do roládky jak píšu výše a vykrajovat rohlíčky

náplň:
1,5 bílku
150 g kryst. cukru

ušlehat bílek, pak přišlehat cukr

100g mletých ořechů

na plát těsta natřít bílky s cukrem, posypat ořechy a zavinout

jelikož jsem měla v ledničce otevřenou meruňkovou marmeládu, tak jsem ještě pod bílky mázla vrstvičku marmelády

pekla jsem cca 30 minut, až trochu zhnědne těsto, pak se popráší cukrem

Nelekejte se, když vytáhnete z trouby, je to cukroví měkké a nemá to ten efekt, jak má mít. Já jsem byla dost zklamaná, ovšem, pak přišlo ráno, cukroví vychladlo, stalo se křupavým a mám co dělat, abych si nevzala kdykoliv, když jdu kolem krabice :s0527:

dotazy ráda zodpovím, ale je to jednoduché
prosím, sdělte výsledky, pokud vyzkoušíte :winkextra:

Re: Burgenlandské rohlíčky

PříspěvekNapsal: 0, 20. prosinec, 2015, 8:42 pm
od Zizi
fotky jsou staženy z internetu

Re: Burgenlandské rohlíčky

PříspěvekNapsal: 0, 20. prosinec, 2015, 9:41 pm
od Ria
Výborné !!! Dávám 10 bodů. :D :give_rose:

Re: Burgenlandské rohlíčky

PříspěvekNapsal: 0, 4. duben, 2016, 4:56 pm
od Malvína
Zizi, zkouším to a protože jsem zvyklá do kynutého těsta dávat máslo rozpuštěné, rozpustila jsem ho i teď u tohoto receptu - ale to bude nejspíš chybka. Těsto špatně drží pohromadě, asi bude lepší použít máslo změknuté, ale ne rozpuštěné. Co myslíš?