Krupicové noky

Rodinné poklady, o které jste ochotni se podělit.

Krupicové noky

Příspěvekod NADiK » 0, 14. únor, 2013, 11:53 am

400 g krupice
1 l mléka
80 g másla
4 vejce
sůl

Do osoleného mléka s máslem zaváříme krupici tenkým pramínkem za stálého míchání.
Uvaříme hustou kaši, která odpadává od vařečky, nepřichytává se k hrnci. Když vystydne, zapracujeme do ní vejce (jde to i ponorným mixerem). Lžící vykrajujeme noky a vaříme asi 5 minut ve vroucí vodě. Po vytažení hned mastíme.

Podáváme jako samostatný chod sladké, sypané tvarohem anebo s proslazenám ovocem (vynikající jsou jahody), kompotem nebo džemem. Také lze podávat na slano, maštěné osmaženou cibulkou nebo slaninou.
U nás se také osvědčili umíchané s vajíčky jako knedlíky.
Pro 4 osoby!!!
Uživatelský avatar
NADiK
 
Příspěvky: 241
Registrován: 0, 16. září, 2008, 7:49 am
Bydliště: Přerov

Zpět na Oblíbená jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník