Gulášová polévka domácí - nemusí být jen z hovězího

Rodinné poklady, o které jste ochotni se podělit.

Gulášová polévka domácí - nemusí být jen z hovězího

Příspěvekod NADiK » 0, 3. únor, 2012, 4:55 pm

300 g masa
1 větší cibule
1 mrkev
1/2 petržele
1/5 celeru
2 brambory
česnek
červená paprika
kmín
pepř
sůl
vejce
strouhanka
olej
voda
mouka na zahuštění
majoránka

Maso si rozdělíme na 2 půlky. Jednu část pokrájíme na drobné kousky, druhou část pomeleme s kouskem cibule a česneku a uděláme si těsto (hmotu) na masovou rýži - smícháme pomleté s vejcem, osolíme, přidáme majoránku a zahustíme strouhankou.
Na oleji zpěníme kořenovou zelenino - nakrájenou buď na kolečka nebo nudličky nebo malé kostičky, kdo jak rád. Pak přidáme maso a na chvíli i nakrájenou bramboru, zaprášíme červenou paprikou, promícháme a zalijeme 1,5 l vroucí vody. Osolíme, okmínujeme, opepříme - jemně!!! Přidáme nakrájený česnek (1 stroužek). Necháme vařit do změknutí, asi 10 minut před koncem dáme na hrnec síto na špecle/halušky a propasírujeme do polévky masové nočky/rýži, necháme zavařit. Nakonec zahustíme zákvedkou ze 2 PL mouky. Po vypnutí ještě můžeme přidat trošku majoránky.

Doba přípravy a vaření - tak 75 minut

Poznámky:
- někdy pomelu všecko maso na masovou rýži/zavářku, je to pak o něco rychlejší
- zeleninu si chystám na takové kousky, aby byla všecka hotová naráz
- když mám rozdělaný rajský protlak, přidám tam 1 lžíci hned s paprikou
Uživatelský avatar
NADiK
 
Příspěvky: 241
Registrován: 0, 16. září, 2008, 7:49 am
Bydliště: Přerov

Zpět na Oblíbená jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků