Vepřová panenka (nebo jiné maso) ve francouzském těstíčku

Rodinné poklady, o které jste ochotni se podělit.

Vepřová panenka (nebo jiné maso) ve francouzském těstíčku

Příspěvekod NADiK » 0, 7. listopad, 2011, 12:22 am

Tento recept je už notně upravený, teď jsem hledala přes půl hodiny původní, ale nenašla. Určitě tam byl jiný sýr, já to mám přizpůsobené českým poměrům - a hlavně takto odzkoušené.

500-600 g vepř. panenky vcelku (já krájím na cca 10-15 cm špalky)
250 g eidam - nastrouhat najemno
3 vejce vel. M
provensálské koření
strouhanka z bílého pečiva
olej na smažení
sůl

Panenku očistíme, upravíme délku dle pánvičky, osolíme.
Těstíčko uděláme smícháním sýra, vajec, koření a strouhanky. Té přidáme jen tolik, aby vzniklo lepivé těstíčko.
Těstíčkem obalíme kusy panenky ze všech stran - doporučuji rozdělit si těstíčko podle počtu mas na obalení.
Ze všech stran osmažíme na pánvi a vložíme do hrnce s pokličkou. Pak přikryjeme a cca 30 minut dopečeme v troubě na 140°C, aby panenka změkla.

Často dělám - stejně jako "Ondráše" jak z kuřecího, tak z vepřového masa. Pokud budou plátky masa naklepané a budete smažit pomalu, nemusíte dopékat v troubě, ale stejně doporučuju nechat ještě tu půlhodinku v nějakém termo-hrnci, prostě v teple...
Přílohy
DSC00705zm.jpg
DSC00704zm.jpg
DSC00708zm.jpg
Uživatelský avatar
NADiK
 
Příspěvky: 241
Registrován: 0, 16. září, 2008, 7:49 am
Bydliště: Přerov

Zpět na Oblíbená jídla

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník