Stránka 1 z 1

Rychlý fazolový guláš

PříspěvekNapsal: 0, 8. březen, 2015, 1:57 pm
od Janička
Potřebujeme velkou cibuli nebo klidně dvě, tři mrkve, plechovku sterilovaných fazolí (použila jsem bio červená ledvina) nebo zbytek vařených fazolí, plechovku sekaných sterilovaných bio rajčat, mořskou sůl, pepř, zázvor, kukuřičný škrob nebo kuzu, trochu oleje.

Na oleji orestujeme osolenou pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, chvilku společně restujeme, zalejeme vodou, přidáme fazole, rajčata a dusíme cca 10 - 15 minut. Dochutíme špetkou pepře. Zahustíme kukuřičným škrobem nebo kuzu. Po odstavení z plotny můžeme ještě dochutit čerstvou šťávou ze zázvoru (pokud chceme guláš pikantnější), popř. přírodní shoyu omáčkou (ale já ji nedávám, chutná nám to bez ní víc).

Jako příloha jde prakticky cokoliv, my to jíme většinou s rýží basmati nebo polentou nebo i s chlebem.