Rychlý fazolový guláš

Přidávejte prosím vyzkoušená jídla, jejichž příprava zabere málo času. Mohou být i z polotovarů - z prášku i z mrazícího boxu.

Rychlý fazolový guláš

Příspěvekod Janička » 0, 8. březen, 2015, 1:57 pm

Potřebujeme velkou cibuli nebo klidně dvě, tři mrkve, plechovku sterilovaných fazolí (použila jsem bio červená ledvina) nebo zbytek vařených fazolí, plechovku sekaných sterilovaných bio rajčat, mořskou sůl, pepř, zázvor, kukuřičný škrob nebo kuzu, trochu oleje.

Na oleji orestujeme osolenou pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, chvilku společně restujeme, zalejeme vodou, přidáme fazole, rajčata a dusíme cca 10 - 15 minut. Dochutíme špetkou pepře. Zahustíme kukuřičným škrobem nebo kuzu. Po odstavení z plotny můžeme ještě dochutit čerstvou šťávou ze zázvoru (pokud chceme guláš pikantnější), popř. přírodní shoyu omáčkou (ale já ji nedávám, chutná nám to bez ní víc).

Jako příloha jde prakticky cokoliv, my to jíme většinou s rýží basmati nebo polentou nebo i s chlebem.
Uživatelský avatar
Janička
 
Příspěvky: 478
Registrován: 0, 5. leden, 2014, 9:04 pm

Zpět na Jídla do 30 minut

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník