Rychlé ragú podle Dariny z Apetitu

Přidávejte prosím vyzkoušená jídla, jejichž příprava zabere málo času. Mohou být i z polotovarů - z prášku i z mrazícího boxu.

Rychlé ragú podle Dariny z Apetitu

Příspěvekod Malvína » 0, 22. září, 2015, 10:05 pm

Rychlé ragú

2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
125g slaniny či pancetty nakrájené na kostičky (vynechala jsem)
500g mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového), dala jsem jen vepřové
75g karamelizované cibule (cibulové marmelády) – dala jsem cibulku na oleji, zasypanou lžičkou cukru, po chvíli zakáplé balzamicem jak radí ve videu v archivu ČT tuším z 15.9.2015
80 ml dezertního vína Marsala (měla jsem červený Merlot)
140 g plechovka sekaných rajčat
75g červené čočky
200ml hovězího vývaru (nebo červeného vína) – dala jsem vodu
50g čeradu, strouhaného (použit eidam)

V hrnci rozpalte olej a nechte na něm zesklovatět česnek. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou rozdělujte na kousky. Přidejte cibuli (dala jsem malou syrovou a pak cibuli z pánve zkaramelizovanou), víno, rajčata, čočku a přilijte vývar (vodu). Přiveďte k varu, promíchejte, přiklopte pokličkou, ztlumte plamen a za občasného míchání vařte. Rozdělte na talíře a posypte čedarem. Podávejte s těstovinami, tortilovými plackami nebo jen s pečivem, i s rýží nebo s bramborama.
Všechno je tak, jak má být.
Uživatelský avatar
Malvína
 
Příspěvky: 1346
Registrován: 0, 29. říjen, 2008, 10:05 am

Zpět na Jídla do 30 minut

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník