zde je recept na Pavlovu od jedné z nás, z drbárny
4 bílky se ušlehají se špetkou soli do tuhého sněhu, postupně se vešlehá moučkový cukr (50 g na 1 bílek). Na 2 plechy si dáš pečící papír, hmotu rozdělíš na poloviny a rozetřeš do placek cca 20 cm v průměru. Na povrchu necháváš "špičky" - neuhlazuješ to. Vyhřeješ troubu na max, ale jak to strčíš do trouby, stáhneš to na 140 stupňů a pečeš hodinu. Troubu během pečení nesmíš otevřít.
Po hodině zkontroluješ - měly by být narůžovělé, vypneš troubu, pootevřeš a necháš vychladnout v té troubě. Ušleháš 2 šlehačky, jednu placku přesuneš na tácek nebo talíř a nandáš na ni polovinu ušlehané šlehačky. Posypeš jahodami, borůvkami, malinami - co máš, nejlépe lesní ovoce, položíš na to tu druhou placku, namatláš druhou polovinu šlehačky a posypeš zbytkem ovoce. Dáš přes noc uležet. Krájíš opatrně, je to vynikající. Nechte si chutnat.