Stránka 3 z 4

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 7:35 pm
od myska
Jen tak pro upřesnění, abyste se nedivily, v čem všem je schovaný glutamát, i když tam není přímo napsaný.
http://relax.lidovky.cz/jak-vyrobci-skryvaji-glutamat-v-potravinach-pouzivaji-jine-nazvy-1c8-/zdravi.aspx?c=A140113_115504_dobra-chut_ape
http://www.youtube.com/watch?v=9-k-bu_ut8U
Taky jsem to nevěděla.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 7:48 pm
od virginia
Zizzi, myslíš, že to je nebezpečné? :mrgreen: Bych řekla, dávej klidně dál. Já jako uznávám, že je to z mé strany přehnané to takhle řešit kvůli jednomu jídlu. To je prostě síla zvyku, no. :oops: A vývar máš překrásně přenádherný. :d_sunny:

Myško , už jsem o tom taky četla, i dřív. Jako jsou fikaní, to zase jo.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 7:59 pm
od Zizi
Oni to cpou asi i do čokolád...to fakt člověk neví dne ani hodiny...
Virgi, neboj, já zas něco dám. Například salátem z brambor jsem udělala radost celé Sel rodině. A to fakt mám radost. :s0410:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 11:45 pm
od rozmarýnka
Zizi, dnes jsem se inspirovala tvým S´kuřetem. Bez masoxu teda. A sojovku mám taky letitou... a cibule nebyla... byla jen mrkev a řapíkatý celer. A bylo to hrozně moc dobré. I syn se olizoval. A to většinou moje maso jíst nechce. Asi to bude těma mrkvovejma nudličkama. :lol: :lol:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 8. únor, 2014, 8:15 am
od JanaD
Toto jídlo dělám taky a kolikrát udělám jen tu mrkev s cibulí se sojovkou k tomu topinka a je to moc dobré.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 8. únor, 2014, 12:45 pm
od treperenda
Já už mám ZIZIChicken zapsaný v jídelníčku na příští týden. Miluju recepty na internetu. v žádné jiné kuchařce se člověk nedozví, jestli je to opravdu dobrý . Když to napíše dvacet lidí , tak nemám důvod nevěřit!!.

S těma glutamátama. Ony ty obavy matek, z krmení dětí glutamáty možná ani tak nepramení z obav o zdraví dětí, ale ze sobetví matek - děti nabité glutamátem jsou nesnesitelné, zlobivé a nezvladatelné. Vyzkoušeno na dvou pokusných králících. Třetí toho ještě moc nepojedl. :mrgreen:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 9. únor, 2014, 9:52 am
od garfield
Holky, tak já to asi taky zkusím :grin: :grin: :grin: Bujon občas použiju od Knorru bez glutamátu a pro sojovku si teda skočím zítra do zdravé výživy :grin: Když jsem přišla před dvěma a půl lety k vám na PD, tak jsem doma jednu vyhodila - byla prošlá pět let :dash1: :dash1: a v rámci velkého vyhazování vzala za své a od té doby jsem ji do ničeho nepotřebovala...

Virgi koukej napsat, jak vám to chutnalo :grin: . Ať tu sojovku nekoupím zbytečně :laughingneqw:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 9. únor, 2014, 10:05 am
od atevi
Já tedy veřejně přiznávám,že masox občas používám. Holky co je na něm špatně? Je tam víc soli to vím, ale jídlo pak už ani nesolím. Zrovna včera jsem dělala hráškovou polévku a přidala do ní domácí de mi glas ( doufám, že se to tak píše :roll: ) Byl to dárek od zákaznice. Moc jsem si toho vážila. Ale přišla mi taková mdlejší. Možná sem tam měla dát toho víc. Ale já si to šetřím když vím jaká je to práce zredukovat..

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 9. únor, 2014, 8:12 pm
od virginia
Atevi - v masoxu je glutamát, tak asi proto.

Zizi, tvoje kuře moc chutnalo skoro všem!! (Dcera ho nejedla, ale ta je mlsná jako prase).
Udělala jsem ho s kari rýží, což se k tomu báječně hodilo, bylo to opravdu výborné. Všem doporučuju. :) Napíšu si to hned do receptů, abych na to nezapomněla.
Mám problém s tím, že někde něco najdu, pak to uvařím, pak to zapomenu a je to.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 9. únor, 2014, 8:45 pm
od Zizi
Tak to mi, Virgi, spadl kámen ze srdce :P
Tak dobrou chuť i pro příště!