Stránka 2 z 4

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 2:13 pm
od virginia
My to máme stejně jako u Trep, občas si řeknu, že koupit zdravej, pak v obchodě si nevzpomenu a pak ho nemám vůbec.
Masox nám koupí otec, když jezdil hlídat nemocné děti. Já jsem proti, ale děti se oblizují až za ušima, jak dobře děda vaří.
No, najdu ho (masox, ne dědu) a jdu to udělat k obědu. Teď. :oops: :mrgreen: (Zizi, nezabij mě, ale z králíka. :oops: :mrgreen: )
Jednou nás ten glutamát nezabije.
Alibo, se vždycky směju, když píšeš o kuřecích řízkách. :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Vám jiné maso nechutná? To ber jako dotaz ze zvědavosti, že mi přijde, že jsem snad neslyšela, že bys donesla vepřové, hovězí, králíka, krůtu, nebo rybu.
Mně se to pokaždý vždycky přejí, když je jeden druh pořád.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 2:47 pm
od Aliba
Virgi
Jó, vepřový i hovězí, ryba velmi málo, ale kuře maj nejraději - už říkám, že budou pípat.
Já v týdnu, kdy se stravuji sama ujíždím na soje a zelenině.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 2:51 pm
od virginia
Aliba píše:Virgi
Jó, vepřový i hovězí, ryba velmi málo, ale kuře maj nejraději - už říkám, že budou pípat.
Já v týdnu, kdy se stravuji sama ujíždím na soje a zelenině.

No to mě právě napadlo, že bude celá rodina kvokat. :oops: :lol: :lol: :lol: Ale nechtěla jsem urazit. :)
Tak když to mají rádi, tak jo. :)

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 4:01 pm
od Malvína
virginia píše:[. Masox. :scratch_ones_head: Znáte nějaký bez glutamátu?


Holky, já už léta kupuju v DM Alnaturu vývar kostky, je FANTASTICKÁ. Vypadá takhle:
http://www.chemievjidle.cz/bujon/alnatu ... var-globus
píšou, že by měla být i v Globusu, to nevím, Globus máme daleko, ale v DM ji mají běžně. Mají slepičí i hovězí, já brávám ten slepičí a fakt je bezvadný, stojí cca 27 Kč a je v tom 6 kostek.

Zizi, rozhodně díky za recept, určitě vyzkouším. To bude takové to jídlo, co nabízejí číňani, jen toto bude ve zdravější domácí variantě. Už se těším. :s0527: Díky za tvůj čas při nafocování!!! :give_rose:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 4:28 pm
od virginia
Malvi, dík moc. Se tam někdy stavíme, stejně mi už došel denní krém.
Cena krásná a složení taky celkem dobrý.
Na toho králíka nedošlo, děcka chtěly buchtičky s krémem. :roll:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 5:45 pm
od Zizi
Tak jo, holky, vařte a hlaste výsledky. Uděláme z čínského receptu českou zdravou baštu. :s0491: :s9914: Nakonec, když se to maso jenom osolí a opepří, tak to bude taky dobrý.

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 6:10 pm
od Malvína
Kontrolovala jsem naši sojovku, tak dobrý, je bez glutamanu, ale zato je už 2 roky prošlá. :roll: :roll: Tak nevím, jestli tomu může něco být...? Očuchám to a když to nebude nijak žluklé, tak použiju. :twisted:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 6:14 pm
od Malvína
No a musím potvrdit, že když je někde napsaný masox, často ho vynechávám, a pokrm má stejně i tak výbornou chuť. Tady v tom receptu je navíc tolik cibule, která právě tu chuť umí taky udělat pěkně "plnou", takže bych se vynechání masoxu nijak nebála. Přemýšlím právě, jestli ho udělám s tou kostkou nebo bez. :s0491:

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 6:31 pm
od virginia
ZZZ333 píše:Tak jo, holky, vařte a hlaste výsledky. Uděláme z čínského receptu českou zdravou baštu. :s0491: :s9914: Nakonec, když se to maso jenom osolí a opepří, tak to bude taky dobrý.


Zizzinečko, prosím tě, promiň. Házíš tu perly sviním, viď.
Přitom já tak nemám ráda prznění receptů a ty "české" verze.
Ale když vidím tolik glutamátu na hromadě, se mi nějak zatmí před očima. :blush2:
Ale rozhodla jsem se, že to teda bude v neděli. Vyndám kuře, vykostím. Masox jsem našla a sojovku mám.
Zkusím tu tvou opravdickou verzi.
Ono se té glutamátové chuti říká, že je pátou chutí - umami. Google našel, že v roce 2000 byly nalezeny receptory v jazyku, reagující právě na chuť glutamátu - kromě hořké, sladké, slané a kyselé tedy ještě umami.
Ale zase - nediv se prosím matkám dětí, že dbají na zdravou stravu potomků, ono je to dnes opravdu složitý, aby člověk vystěhoval po dvaceti letech potomka se zdravým tělem i duchem, musí se snažit, no.
Já nechci působit nějak radikálně, ale když se mi kamarádka chlubí, kterak doma její dcera vaří a vývary dělají ve stylu: ošizenej - z jedný kostky a domácí - ze dvou kostek, tak se trochu osejpám. Chci, aby děcka znaly chutě těch normálních jídel tak, jak to má být.

Toliko tedy k prznění a tak. V neděli to bude pro všechny, věřím, že nám bude chutnat a dělat kvůli jednomu jídlu s glutamátem za deset let cirkus na deset příspěvků je opravdu zbytečné, máš pravdu, zizipředsedo!!!

Re: Kuře po S'čchuansku

PříspěvekNapsal: 0, 7. únor, 2014, 7:30 pm
od Zizi
Tak to jste mě s tím masoxem nahlodaly. Ale nevařím s ním jako na běžícím pásu, takže u tohoto jídla jsem to fakt nikdy neřešila. Jídlo z čínského bufetu bych nepozřela spíše kvůli nejasnému původu masa, a když jdu kolem regálu s polévkami v sáčku, čínskými nudlovými polévkami apod, tak se nestačím divit, kolik toho je a kdo to vlastně kupuje. K těmto výrobkům důvěru nemám. Snažím se kupovat spíše suroviny, než výrobky.
Ale udělala jsem vám foto, abyste viděly, že umíme pravý vývar, zrovna máme kvůli guláši uvařenej, a jsou to fakt amarouny z hovězí oháňky, kořenové zeleniny, pepře, nového koření, bobkového listu, soli...to je snad nezávadné, i když...kdo vám dnes co zaručí, že...
Taky jsem si uvědomila, jak je to nebezpečné, dávat sem recepty, Virgi, doufám, že mi nebudeš spílat, že jsem vám zkazila nedělní oběd :o No ale je to jako s kuchařkami, přečtu recept, když se mi zalíbí, vyzkouším, nechutná-li mi to, tak si do kuchařky udělám poznámku: nevařit :lol:
A tady ten vývar: :s0491: