ZZZ333 píše:Tak jo, holky, vařte a hlaste výsledky. Uděláme z čínského receptu českou zdravou baštu.

Nakonec, když se to maso jenom osolí a opepří, tak to bude taky dobrý.
Zizzinečko, prosím tě, promiň. Házíš tu perly sviním, viď.
Přitom já tak nemám ráda prznění receptů a ty "české" verze.
Ale když vidím tolik glutamátu na hromadě, se mi nějak zatmí před očima.
Ale rozhodla jsem se, že to teda bude v neděli. Vyndám kuře, vykostím. Masox jsem našla a sojovku mám.
Zkusím tu tvou opravdickou verzi.
Ono se té glutamátové chuti říká, že je pátou chutí - umami. Google našel, že v roce 2000 byly nalezeny receptory v jazyku, reagující právě na chuť glutamátu - kromě hořké, sladké, slané a kyselé tedy ještě umami.
Ale zase - nediv se prosím matkám dětí, že dbají na zdravou stravu potomků, ono je to dnes opravdu složitý, aby člověk vystěhoval po dvaceti letech potomka se zdravým tělem i duchem, musí se snažit, no.
Já nechci působit nějak radikálně, ale když se mi kamarádka chlubí, kterak doma její dcera vaří a vývary dělají ve stylu: ošizenej - z jedný kostky a domácí - ze dvou kostek, tak se trochu osejpám. Chci, aby děcka znaly chutě těch normálních jídel tak, jak to má být.
Toliko tedy k prznění a tak. V neděli to bude pro všechny, věřím, že nám bude chutnat a dělat kvůli jednomu jídlu s glutamátem za deset let cirkus na deset příspěvků je opravdu zbytečné, máš pravdu, zizipředsedo!!!