Co jsem dnes vařila.

Mít jídelníček je důležité. Když ho budeme mít, bude se nám snadněji nakupovat, pravděpodobně utratíme méně peněz a v půl sedmé večer nebudeme v panice koukat do prázdné lednice, a pak hledat číslo do pizzerie. Možná, že zase budeme stolovat všichni společně. Neuslyšíte "já ještě nemám hlad, to mi nechutná, já si pak něco vezmu."

PRO KAŽDÝ RECEPT PROSÍM ZAKLÁDEJTE NOVÉ TÉMA.

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod jane » 0, 16. duben, 2018, 12:41 pm

špagety, pesto z medvědího česneku, parmezán :s0527:
Co nemáš , nemusíš uklízet.
Uživatelský avatar
jane
 
Příspěvky: 1612
Registrován: 0, 28. říjen, 2013, 1:48 pm
Bydliště: jizni morava

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Tlapka » 0, 18. duben, 2018, 10:19 pm

Jatra na cibulce, povidlove rohlicky.
Uživatelský avatar
Tlapka
 
Příspěvky: 318
Registrován: 0, 10. listopad, 2014, 12:50 am

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Stefinka » 0, 23. duben, 2018, 4:17 pm

Byla jsem dneska na obědě, tak jsem si dala gulášek a doma budu dělat květákovou polívku, další dny nemám tušení, už nějak došlo maso v mrazáku, tak asi něco z hovězího, toho tam ještě jeden kousek mám nebo játra.
Stefinka
 
Příspěvky: 517
Registrován: 0, 28. leden, 2014, 10:52 pm

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Kriska » 0, 24. duben, 2018, 8:50 pm

holky, akutne potrebuju PRESNEJ navod jak udelat peceny maso tak, at neni tvrdy a vysuseny... i kdyz ho podliju tak proste je vzdycky tvrdy a vysuseny...
Kriska
 
Příspěvky: 383
Registrován: 0, 12. leden, 2017, 11:15 am

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Aliba » 0, 25. duben, 2018, 9:37 am

Krisko
Vepřová pečeně podle Kuchařky pro dceru
https://www.kucharkaprodceru.cz/veprova-pecene-recept/
Nebo peču z bůčkem.
U obojeho zaručený výsledek.
Uživatelský avatar
Aliba
 
Příspěvky: 1388
Registrován: 0, 12. říjen, 2008, 3:27 pm
Bydliště: v nočníku

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Kriska » 0, 25. duben, 2018, 10:04 am

dekuju, budu muset zkusit, vetsinou je to k jidlu ale dnwska mam k obedu fakt zvejkavou vysusenou vec i kdyz byla pdolita a nahore slanina :(
Kriska
 
Příspěvky: 383
Registrován: 0, 12. leden, 2017, 11:15 am

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Martina » 0, 25. duben, 2018, 3:13 pm

Kriska píše:dekuju, budu muset zkusit, vetsinou je to k jidlu ale dnwska mam k obedu fakt zvejkavou vysusenou vec i kdyz byla pdolita a nahore slanina :(

Tak pozdě, ale také peču dle kuchařky pro dceru a dnes přes noc jsem dělala v pomalém hrnci kus plecka vcelku ke špenátu.
Pokud peču malé kousky, mám to také vysušené.
Martina
 
Příspěvky: 183
Registrován: 0, 15. září, 2008, 8:37 am

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Jindris » 0, 25. duben, 2018, 10:00 pm

Milé dívtky,
máte samozřejmě pravdu :D s tou Kuchařkou pro dceru , tam bývají velmi užitečné rady. Pokud dovolíte , troufla :mrgreen: bych si přispět se svou malou radou do diskuze. Protože už dlouho vařím jen pro :blush2: dva, často se též potýkám s menším než malým kouskem masa na přípravu. Na druhou stranu přiznávám, že když se dostaví příbuzenstvo ve větším počtu třeba na oběd, mám s tím obvykle trochu problém :oops: - už neumím vařit ve velkém.
Ale proč sem vlastně lezu? Když potřebuju udělat kousek šťavnaté pečeně,"upeču" to :mocking: v papiňáku. Pokud se nejedná o tučné maso jako např. krkovice, určitě ho napřed prošpikuju tyčinkami zmraženého špeku(uzené slaniny). Okořeněné a mírně posolené maso pak opeču částečně do hněda v papiňáku ze všech stran na asi 1-2 PL oleje (nejlépe z řepky). Nakonec na výpeku nechám zesklovatět na hrubo nakrájenou cibuli (dle chuti i další přísady - např. česnek) a pak vložím znovu opečené maso a mírně dle návodu k papiňáku podleju buď vývarem nebo horkou vodou a pod poklicí dle návodu k papiňáku dusím :lol: do změknutí. Maso bývá měkčí než z pomalého hrnce a hlavně nikdy :lol: není suché. Nedostatkem bývá přebytek šťávy :o po dušení. Je možné zahustit nebo něco jiného....napište vlastní nápady.
Jindris
 
Příspěvky: 77
Registrován: 0, 9. září, 2012, 12:53 am
Bydliště: okres Praha-západ

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Kriska » 0, 26. duben, 2018, 9:22 am

papinak nemamna vyzkouseni...

Ale mozna problem byl v malem kousku masa nejspis, normalne tak vysuseny nebyva, ale vetsinou pecu vetsi kus a mam ho na 4x do prace... tenhle byl malinky a jen na 2x...
Kriska
 
Příspěvky: 383
Registrován: 0, 12. leden, 2017, 11:15 am

Re: Co jsem dnes vařila.

Příspěvekod Tlapka » 0, 27. duben, 2018, 12:12 am

Krisko, ja bych zkusila zmirnit teplotu peceni a taky zvysila frekvenci podlevani. Taky zalezi, jak je maso tucne, cim libovejsi, tim vic se musi podlevat.

Ja jsem dnes nevarila, jen rozmrazovala - celerova polevka, jitrnice, chlupate knedliky, kedlubove zeli.
Uživatelský avatar
Tlapka
 
Příspěvky: 318
Registrován: 0, 10. listopad, 2014, 12:50 am

PředchozíDalší

Zpět na Jídelníček

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron