Pomalý hrnec

Co se do ostatních rubrik nehodí

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod JanaD » 0, 4. únor, 2010, 2:33 pm

Tak já mám Crocpot, má časovač i skleněné víko a objem myslím 7 litrů :) byl teda dražší, myslím okolo 3.500,- dostali jsme ho jako dárek a jsem moc spokojená :P
Uživatelský avatar
JanaD
 
Příspěvky: 1029
Registrován: 0, 15. září, 2008, 10:15 am

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Lilyl » 0, 4. únor, 2010, 2:35 pm

Ružovko, tak už ho mám objednaný bude odpoledne v útery a Bionare Rival 5,7l. za 2580kč. Písnu co poprvé v něm uvařím.
Lilyl
 
Příspěvky: 31
Registrován: 0, 25. leden, 2010, 11:46 am

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Ceza » 0, 4. únor, 2010, 10:08 pm

Ružovko, tak už ho mám objednaný bude odpoledne v útery a Bionare Rival 5,7l. za 2580kč. Písnu co poprvé v něm uvařím.


Výborná volba,určitě budete spokojená ;) My ho kupovali švagrové a ta je nadšená.Já mám Kenwood za těch 1200 a stačí mi,ale ten Bionaire je super a celkem mě mrzí,že jsem si nepřiplatila a nekoupila rovnou ten.

Dneska jdu zkusit přes noc pomalit ten vývar.To mi zas bude přes noc kroutit v posteli nosem :lol:
Ceza
 
Příspěvky: 7
Registrován: 0, 14. březen, 2009, 2:58 pm
Bydliště: F-M

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 5. únor, 2010, 9:40 am

Lilyl píše:Ružovko, tak už ho mám objednaný bude odpoledne v útery a Bionare Rival 5,7l. za 2580kč. Písnu co poprvé v něm uvařím.


Lilyl - tak ať se ti v něm skvěle vaří a těším se, až napíšeš, co dobrého bylo poprvé.
Já se moc těším na léto, že budu celé dopoledne venku a přitom bude nějaká mňamka uvařená . A pokud se podaří dodělat pergolu - zatím jen stojí hrubá kostra - tak si ho vezmu s sebou tam a budu pak přímo servírovat z něj :)
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 5. únor, 2010, 9:48 am

Ceza píše:
Ružovko, tak už ho mám objednaný bude odpoledne v útery a Bionare Rival 5,7l. za 2580kč. Písnu co poprvé v něm uvařím.


Výborná volba,určitě budete spokojená ;) My ho kupovali švagrové a ta je nadšená.Já mám Kenwood za těch 1200 a stačí mi,ale ten Bionaire je super a celkem mě mrzí,že jsem si nepřiplatila a nekoupila rovnou ten.

Dneska jdu zkusit přes noc pomalit ten vývar.To mi zas bude přes noc kroutit v posteli nosem :lol:


Cezi - já jsem pomalila vývar hovězí a byla jsem mile překvapena, že v kuchyni ráno hotový vývar nebyl skoro cítit a hlavně, vůbec nebylo poznat, že se tam něco dlouho vařilo - žádná pára . My jsme polívkoví ;) , takže když jsem doma vařila vývar na plynu - hezky na slabo a dlouho - tak to bylo cítit a hlavně se hodně vyvařovalo - pára , i když máme odsávač par.
Takto není problém, dnes chystám přes noc upomalit slepičí .
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Ceza » 0, 8. únor, 2010, 1:17 pm

od ruzovka v 0, 5. únor, 2010, 8:48 am

Ceza píše:
Ružovko, tak už ho mám objednaný bude odpoledne v útery a Bionare Rival 5,7l. za 2580kč. Písnu co poprvé v něm uvařím.

Výborná volba,určitě budete spokojená My ho kupovali švagrové a ta je nadšená.Já mám Kenwood za těch 1200 a stačí mi,ale ten Bionaire je super a celkem mě mrzí,že jsem si nepřiplatila a nekoupila rovnou ten.

Dneska jdu zkusit přes noc pomalit ten vývar.To mi zas bude přes noc kroutit v posteli nosem

Cezi - já jsem pomalila vývar hovězí a byla jsem mile překvapena, že v kuchyni ráno hotový vývar nebyl skoro cítit a hlavně, vůbec nebylo poznat, že se tam něco dlouho vařilo - žádná pára . My jsme polívkoví , takže když jsem doma vařila vývar na plynu - hezky na slabo a dlouho - tak to bylo cítit a hlavně se hodně vyvařovalo - pára , i když máme odsávač par.
Takto není problém, dnes chystám přes noc upomalit slepičí .ruzovka

Tak opravdu vývar nebyl vůbec cítit a byl výborný :) A tak čirý jsem teda ještě neměla.Už se nemusím polívek bát :P
Nemáte někdo další zajímavý recept?
Ceza
 
Příspěvky: 7
Registrován: 0, 14. březen, 2009, 2:58 pm
Bydliště: F-M

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Lilyl » 0, 14. únor, 2010, 8:58 pm

Holky, no prostě internetový obchod zítra si ho konečně může vyzvednout , 3x to odložili , teď ho už prý mají..........ještě , že jsem trpělivá Lily
Lilyl
 
Příspěvky: 31
Registrován: 0, 25. leden, 2010, 11:46 am

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod zara81 » 0, 17. únor, 2010, 8:42 am

Přidám se do diskuze :P Pomalý hnec je skvělá věc pro ty, co nemají čas anebo ho nechtějí trávit u plotny. Mám 4-měsiční dvojčátka a uvařit přes den je pro mě téměř nemožné, když jsem s dětmi sama doma. Takže každý večer, když děti spinkají si v klidu nachystám jídlo na další den do pomaláče a zapnu. V noci, když se malí vzbudí na krmení hrnec vypínám a ráno ho jen šoupnu do lednice a pak si podle potřeby jídlo jen ohřejeme.
Výbornou zkušenost mám s polévkami a masem. Rýži se mi zatím nepodařilo moc vychytat, aby byla akorát. Výborné jsou i kuličky z mletého masa s rajskou nebo hořčicovou omáčkou. K tomu pak zvlášt uvařím přílohu. Není špatné ani nakrájet do hrnce na plátky brambory a na kousky maso, přidat nějakou zeleninu, je to taky moc dobré. Chystám se vyzkoušet nějaké luštěniny, tak snad se podaří.
Budu ráda, když přidáte své recepty pro novou inspiraci.
ObrázekObrázek
zara81
 
Příspěvky: 20
Registrován: 0, 12. únor, 2010, 11:10 pm
Bydliště: Frýdek-Místek

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 17. únor, 2010, 10:55 am

Souhlasím se zarou81. Myslím si, že upomalit jde vesměs vše, ale vyzkoušela jsem něco jako francouzské brambory - na kostičky syrové brambory, sýr, salám, zalít smetanou s vajíčkem - a myslím, že toto budu dělat radší v troubě.
Něco jiného asi bude upomalit brambory a na tom maso, které pustí šťávu a brambory získají na chuti.
Jinak vynikající je na polévky - vývary - naposled jsem přes noc uvařila v PH slepičí vývar z půlky slepice a byl vynikající .
Určitě vyzkouším luštěninové polévky.
Zkusila jsem též hovězí roštěnou - výborná, také jsem v něm dělala velké - obří krůtí stehno na kořenové zelenině .... rozdělila na 2 jídla , polovinu jsem nechala jen maso a zelenina na přírodní šťávě /k tomu bude bramborový knedlík/ a druhou polovinu jsem přendala do hrnce a zadělala zeleninovou směs smetanou - trošku jsem zahustila moukou - a bude vynikající omáčka na smetaně se zeleninou a krůtím masem. Stehno jsem obrala a dávala do omáček už bez kosti.
Spokojenost.
Také jsem udusila v PH krkovici na plátky s cibulí a česnekem a šťáva byla vynikající.
Postupně vychytávám, kolik tekutiny, aby vznikla jen přírodní šťáva .... v množství tak akorát.

Výborná inspirace co vše uvařit v PH , je zde:
http://diskuse.dama.cz/d.php?d=2906
http://zena-in.cz/clanek/pomaly-hrnec-46067/kategorie/diskuze-o-jidle-a-vareni
http://zena-in.cz/clanek/pomaly-hrnec/kategorie/diskuze-o-jidle-a-vareni
http://www.toprecepty.cz/kategorie/37-pomaly-hrnec/
http://rendii.sblog.cz/pomaly_hrnec-maso_drubezi/ a tam jsou i další kategorie na PH
http://priscila-rajka.blogspot.com/search/label/pomal%C3%BD%20hrnec%20-%20maso
http://marmeladarecepty.blog.cz/rubrika/pomaly-hrnec
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod IvaChytilova » 0, 17. únor, 2010, 1:42 pm

Ruzovko, díky za postřehy a supr odkazy. :P
Já mám PH krátce a taky jsem ve fázi zkoušení a vychytávání.
IvaChytilova
 

PředchozíDalší

Zpět na Povídání jen tak

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron