Pomalý hrnec

Co se do ostatních rubrik nehodí

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Jana76 » 0, 11. leden, 2010, 10:54 am

Jana76
 
Příspěvky: 240
Registrován: 0, 16. září, 2008, 6:04 am
Bydliště: Ostrava

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 12. leden, 2010, 11:33 am

Tak jsem si pomalý hrnec objednala ... tento týden dorazí ..... ráda se pak s vámi podělím o zkušenosti ;)
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 18. leden, 2010, 12:40 pm

tak už jsem upomalila ;) segedínský guláš - výborný, z pátku na sobotu vynikající , a hlavně fakt silný hovězí vývar ... a včera jsem zkusila vepřové kotlety na šťávě. Zatím jsem spokojená , např. kotlety na šťávě bych musela neustále hlídat a podlévat, tak jsem naházela do hrnce a vbůec si ho nevšímala .
To samé ta hovězí polévka - mohla bych hezky jen na slaboučkém plameni probublávat ....aby byl dobrý vývar a maso měkké, ale co je z toho páry a kolik ubyde vody :shock:
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Ceza » 0, 18. leden, 2010, 9:24 pm

Tak hovězí polívka mě v pomalém hrnci nenapadla,díky za tip,to musím vyzkoušet.Já vývary vařím celkem nerada,protože se mi vždycky zakalí :? .A to je vařím pomalu....Můžu se zeptat,co jste do toho vývaru všechno dala?
Ceza
 
Příspěvky: 7
Registrován: 0, 14. březen, 2009, 2:58 pm
Bydliště: F-M

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 19. leden, 2010, 9:00 am

Ceza píše:Tak hovězí polívka mě v pomalém hrnci nenapadla,díky za tip,to musím vyzkoušet.Já vývary vařím celkem nerada,protože se mi vždycky zakalí :? .A to je vařím pomalu....Můžu se zeptat,co jste do toho vývaru všechno dala?


Já ve vývaru mám ráda i zeleninu, takže mimo 1 kg hovězího na polévku ještě 2 mrkve, 2 kousky celeru, 2 cibule, sůl, asi 4 kuličky celého pepře,2 stroužky česneku - nemusí být - stejně není cítit.
Vývar byl opravdu silný, jen je pak potřeba přecedit, na dně se usadily z masa takové ty sraženiny. Mám hrnec 5,7 - takže jsem pak vývar rozdělila na 3 části - 2 ochladila a dala i se zeleninou a nakrájeným masem do misky zamrazit .... Se zamrazením mám taky dobré zkušenosti, jen si pak uvařím čerstvou zavářku - např. nudličky.
Do zbylého vývaru jsem ještě přidala trochu vařící vody a provařila - byl opravdu moc silný a stačilo jen přidat trošičku petrželky a vegety pro zdůraznění vůně.

Nejvíce se nadchlo, že se při vaření vývaru v pomalém hrnci nepáří, čemuž se u dlouhodobého vaření masa na polévku neubráníme .... vývar si nechám upomalit přes noc a dopoledne mám prostor pro vaření oběda.

Určitě budu v hrnci vařit i drůbeží vývar nebo slepičí - já pak využiji odpadní maso z vývaru pro pejska a kocourka.
Na diskuzi na Dámě jsou recepty i na přesnídávkové polévky, taky určitě vyzkouším ..
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 19. leden, 2010, 9:03 am

A ještě jsem chtěla napsat, že určitě není potřeba to kilo hovězího masa na polévku, já jsem tak učinila schválně, aby bylo dost vývaru právě na to zamražení.
Pokud budu vařit polévku jen na víkend k obědu, stačí masa o hodně méně, i tak bude určitě vývar vynikající.
Spokojenost.
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Lilyl » 0, 3. únor, 2010, 5:31 pm

Tak už mám na něj přichystané penízky , jenom teď stačí vybrat ktery, Které máte???? Doufám, že neudělám chybu, že ho kupuji.
díky
Lily
Lilyl
 
Příspěvky: 31
Registrován: 0, 25. leden, 2010, 11:46 am

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod IvaChytilova » 0, 3. únor, 2010, 7:10 pm

Na značce až tak nezáleží podle mě, kup si hlavně velký, já mám se skleněným víkem a nemám časovač, ale koupila mi ho kamarádka v SRN a vyšel mě jen na 850,- Kč, tady moje jiná kamarádka objevila srovnatelný KENWOOD a stojí prý kolem 1200,- Kč. Já mám Morphy Richards, ale ten se tady neprodává. :(
IvaChytilova
 

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod Lilyl » 0, 3. únor, 2010, 9:41 pm

ak ten tvůj jsem objevila jenom přes 1800 kč, možná je tam nějaký časový spínač,nebylo napsáno.asi skočím do Bionare 5,7, nemáte ho někdo???
Lilyl
 
Příspěvky: 31
Registrován: 0, 25. leden, 2010, 11:46 am

Re: Pomalý hrnec

Příspěvekod ruzovka » 0, 4. únor, 2010, 10:40 am

Lilyl píše:ak ten tvůj jsem objevila jenom přes 1800 kč, možná je tam nějaký časový spínač,nebylo napsáno.asi skočím do Bionare 5,7, nemáte ho někdo???


Ahoj, Bionaire Rival 5,7 jsem si pořídila nedávno a spokojenost. Je pravda, že nemá skleněné víko, ale to mi nevadí, spíš bych se skleněným měla strach ohledně rozbití ... vím, že je tvrzené, ale přesto jsem si uštípla nešikovně kraj takové pevné skleněné poklice a musela jsem ji vyhodit, protože jsme se o tu ostrou hranu pořezali .
Jinak nemá cenu první dvě hodiny proces vaření sledovat, skoro nic se neděje a časem si myslím opravdu vychytám, kolik vody na podlití, aby byla v pokrmu akorátní množství šťávy nebo omáčky, takže není potřeba nakukovat.

Fajn stránky zde:
http://www.bionaire.cz/crockpot/scvi600.htm
a hrnec jsem přímo kupovala zde, lepší cena i poštovné, fajn komunikace s e-shopem, posílají několik sms i volají:
http://www.eproton.cz/Asp/DescrView.asp?IDArticle=96651

Jinak jsem ještě upomalila kotlety na přírodno na šťávě a minulou neděli jsme udusila krkovičku na česneku a moc dobré.
Šťáva byla vynikající, silná - nic se nevydusí a nemusí se stále podlévat .
ruzovka
 
Příspěvky: 16
Registrován: 0, 15. září, 2008, 12:08 pm

PředchozíDalší

Zpět na Povídání jen tak

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron