archiv zvyk na únor - jídelníček

Každý všední den tu najdete jeden tip na uklízení. Když si představíte, že tisíc jiných žen dneska uklízí ve skříni v předsíni, možná se dáte zlákat ;-)

Tip pro nováčky: tady začněte, když chcete akci bez teorie :)

Re: archiv zvyk na únor - jídelníček

Příspěvekod Maajja » 0, 9. květen, 2014, 11:04 am

Úterý
Oběd: tvarohové knedlíky s opraženou strouhankou
Večeře: bramboračka, pečivo

Středa:
Oběd: rybí prsty, brambory, rajče
Večeře: Omeleta se šunkou a sýrem, okurka

Čtvrtek
Oběd: Kuřecí směs s pórkem, řapíkatým celerem a sekanými konzerv. rajčaty, rýže
Večeře: šunka, sýr, pečivo, paprika

Pátek
Oběd: noky se zelím a anglickou slaninou
Večeře: ještě nevím
Uživatelský avatar
Maajja
 
Příspěvky: 167
Registrován: 0, 23. duben, 2014, 10:35 pm

Re: archiv zvyk na únor - jídelníček

Příspěvekod betelgeuzz » 0, 12. květen, 2014, 9:31 am

[quote="Janička"]Ať taky přispěju, chodím si sem pro nápady.
Dnes:
Svačina: míchaná vajíčka se šunkou, houstička, zelenina (vodnice, okurka, ledový salát)

Ta vodnice, to je nějaký druh řepy, že? to se jí samostatně? Ještě jsem to nejedla.

U nás za minulý týden
Snídaně: kaše, závin, čokoládové muffiny, vánočka
oběd: hovězí vývar, vepřové na žampionech s těstovinama, pečená vepřová žebra s bramborovým knedlíkem a špenátem
večeře: pečivo se sýrem, pečivo s paštikou, chleba s tvarůžkama, chleba ve vajíčku, zavináče.
betelgeuzz
 
Příspěvky: 92
Registrován: 0, 26. srpen, 2012, 9:13 pm

Re: archiv zvyk na únor - jídelníček

Příspěvekod betelgeuzz » 0, 14. květen, 2014, 1:24 pm

Obědy: květákový mozeček s bramborem, kuřecí maso se zeleninou a rýží
večeře: pečivo se šunkou, chleba s vajíčky na tvrdo.
betelgeuzz
 
Příspěvky: 92
Registrován: 0, 26. srpen, 2012, 9:13 pm

Re: archiv zvyk na únor - jídelníček

Příspěvekod Janička » 0, 18. květen, 2014, 10:44 am

Vodnice je brukvovitá, takže asi příbuzná ředkvičky? Ale vypadá to jako bílá řepa. Mě to moc chutná syrové - je to křehké jako ředvička, ale nepálí to a trochu připomíná chutí kedluben. Dá se to dát do polévky, pod maso, do zeleninových směsí atd, ale my to téměř vždy sníme hned a syrové. Doporučuju vyzkoušet. Určitě ji mají pravidelně v Kauflandu, kam chodím jen a jen kvůli zelenině, kterou v zimě u nás na venkově nikde ve slušné kvalitě nemají.
Uživatelský avatar
Janička
 
Příspěvky: 626
Registrován: 0, 5. leden, 2014, 9:04 pm

Předchozí

Zpět na Denní tipy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron